Het verhaal van de makers

Wat leuk dat je meer over ons wilt weten! 
Lees hier ons verhaal en visie achter Dagboek van de mantelzorger. 

Loïs Crevels - Kaihatu

 

Mijn schoonmoeder was 59 toen zij hoorde dat de borstkanker van 7 jaar geleden terug is gekomen en op meerdere plekken was uitgezaaid. Er volgden zware maanden met bestralingen en intensieve chemotherapie en met mijn achtergrond als verpleegkundige voelde het als vanzelfsprekend om voor haar te zorgen.

Mijn vriend en ik namen de zorg deels over, hielden contact met het ziekenhuis, regelden zaken voor thuis, gingen regelmatig op bezoek en kookten. We gingen naar het werk, onderhielden ons eigen huishouden en in de uurtjes die overbleven werkte ik aan mijn eigen onderneming die ik net was gestart. 

 

Het was zwaar om alle ballen in de lucht te houden. Er lagen stapels afspraken- en visitekaartjes op de eettafel en genoeg pillendoosjes in de keuken om een eigen apotheek te beginnen. 

Om overzicht te houden hield ik een schrift bij. We hadden op die manier altijd alle belangrijke gegevens, contactpersonen en afspraken bij elkaar. Ik hield bij hoe het met haar ging, maar ook hoe het met ons ging. Het schrift nam ik mee naar afspraken met de behandelaar en specialisten en ik beschreef wat er in het consult was besproken zodat we dat terug konden lezen.  Het gaf ons rust om deze informatie overzichtelijk gebundeld te hebben waardoor we ons konden focussen op mijn schoonmoeder en elkaar in plaats van alles eromheen.

 

Het belangrijkste wat ik meeneem uit het mantelzorgen is dat je het niet alleen hoeft te doen ook al voelt dat soms wel zo.
Het schrift wilde ik omzetten naar een praktisch handboek om jou en andere mantelzorgers te helpen om overzicht te bewaren, te inspireren, maar vooral om je te laten weten dat je er niet alleen in staat en het absoluut niet alleen hoeft te doen. 

In het proces kwam ik Krista tegen. Met haar passie voor Zorg & Welzijn en ervaring in de grafische wereld ben ik ontzettend trots op het boek wat we neer hebben gezet en dankbaar voor de kans die ik heb gekregen om dit te mogen doen.

 

Met dit boek hopen we jou als mantelzorger op weg te kunnen

helpen om overzicht en structuur te houden in datgene wat er op je afkomt. Zodat je met liefde voor jezelf en de ander kunt blijven zorgen. 

 

Bedrijf: Liefs, Cato 
https://www.liefscato.nl

 

Krista Peeters

 

Toen ik in contact kwam met Loïs en haar verhaal hoorde, wist dat wij dit moesten gaan uitwerken. Vanuit mijn ervaring in het welzijnswerk kom ik al jaren in contact met vele doelgroepen die hulp nodig hebben op wat voor een manier dan ook.

Jarenlang mocht ik de Dag van De Mantelzorg en de Mantelzorg uitjes organiseren, wat een feest om te doen! Mantelzorgers zijn een hele mooie, trouwe, warme groep mensen. Wat ik ook bedacht, ze vonden het altijd leuk, even er tussenuit, even sparren met andere lotgenoten, veel lachen en praten, maar ook nooit bang voor een open, eerlijk gesprek.

 

Fantastisch om juist voor deze doelgroep een mooi dierbaar document te maken. De ervaring van het ‘mantelzorg-schap’ vastleggen, overzicht geven, focus aanbrengen, het leven iets overzichtelijker maken.

 

Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit boekje je helpt en het je verder brengt. Wij hebben geprobeerd om zo volledig en praktisch mogelijk te zijn. Maar natuurlijk staat de wereld niet stil en is het constant in beweging en aan veranderingen onderhevig. De wet en regelgeving verandert

daarbij regelmatig.

 

Desalniettemin denken wij dat dit boekje je

helpt, je ondersteunt, je inspiratie geeft en waarbij je vooral ook

jezelf kracht geeft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bedrijf: Krista Peeters Design
https://www.kristapeeters.nl


Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met uitgeverij FC Klap