8 november 2023 - Dagboek van de mantelzorger op tv

Op 8 november waren Krista en Loïs te zien op nationale televisie! Ze werden uitgenodigd door Dit Is De Middag van NPO1 om te komen praten over mantelzorg en over het dagboek. Natuurlijk zeiden ze ja, dit is een droom die is uitgekomen. Aan tafel zat ook Esther Hendriks, bestuurder van MantelzorgNL om het te hebben over de petitie #stopderegelkolder die je in het nieuwsitem hieronder kunt tekenen. 

Benieuwd naar het fragment? Klik hieronder op de foto!

November 2023 - Stop de regelkolder

Mantelzorgers zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Zij hebben het veel te druk met de regelkolder waarmee zij voortdurend te maken krijgen. En dat is nogal wat. Brieven met vaak onbegrijpelijke taal; een berg formulieren en ingewikkelde regels. Niet weten waar je precies moet zijn en met tientallen zorgprofessionals en organisaties te maken krijgen…

Mantelzorgers zijn te druk met al deze regeltaken. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die nodig is om te bellen voor meer informatie of om zaken goed geregeld te krijgen. Het kost mantelzorgers gemiddeld 4 uur per week. Dat is kostbare tijd die niet aan zorg voor een naaste kan worden besteed. Dat moet en kan anders! Daarom starten we een petitie Stop de #regelkolder.

Klik hier om de petitie te tekenen. 

21 september 2022 - Wereld Alzheimerdag

Vandaag is het Wereld Alzheimerdag. Een dag waarop extra aandacht wordt gevraagd voor dementie. 
Dagboek van de mantelzorger ging in gesprek met Majella en Deborah. Twee zussen die samen de zorg dragen voor hun moeder die Alzheimer heeft.